Werkwijze

We starten met het bijhouden van een voedingsdagboek. In dit dagboek schrijf je een week lang op wat je allemaal eet en drinkt. Het ingevulde voedingsdagboek is voor mij de basis waarop ik vervolgens een voedingsanalyse maak. Deze analyse houdt in dat er gekeken wordt of de verhouding tussen koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen overeen komen met de richtlijnen van het voedingscentrum.

Tijdens het intake gesprek zullen we je meten en wegen. Lengte, tailleomtrek, gewicht en vetpercentage. We bespreken het resultaat van het voedingsdagboek. Aan de hand van de verzamelde gegevens stellen we samen een behandelplan op. Hierin wordt vastgelegd wát je wilt bereiken en hoe dit kan worden gerealiseerd. Je ontvangt een map met informatie en je krijgt een persoonlijk voedingsadvies inclusief voorbeeldmenu.

Jij geeft mij dus aan wat je eet; ik geef jou aan wat je beter zou kunnen eten en ik adviseer je vervolgens hoe je het verschil kunt overbruggen.

Mijn begeleiding houdt in dat je zelf keuzes leert maken tussen producten: wat verdient de voorkeur, wat is een middenweg en wat kan alleen bij uitzondering? Welke vetten zijn goed en welke niet; welke tussendoortjes kun je beter kiezen, welke liever niet.