Levensstijl

Steeds meer mensen worden te zwaar. Hoe komt dat? Erfelijkheid kan een rol spelen maar meestal is de oorzaak te vinden in een combinatie van te veel en ongezond eten en te weinig bewegen.

Bekend is dat, na je 30e levensjaar je stofwisseling trager wordt. Je spiermassa neemt af maar vaak blijven we het zelfde eten. Hierdoor neemt je vetmassa toe en ontstaat er overgewicht. Bovendien nemen we steeds vaker de auto, tram of bus. Ook door het toenemen van stress door ons drukke bestaan komen we vaak aan onvoldoende sport en ontspanning toe.

Te zwaar zijn is niet goed voor je gezondheid. Het verhoogt de kans op gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten, spataderen, diabetes (suikerziekte). Het is daarom belangrijk dat je afvalt als je te zwaar bent.

Slechte eetgewoontes zijn er vaak ingeslopen en het is moeilijk deze gewoontes te veranderen. Toch is dit wel van belang. Door anders te gaan eten, gevarieerder en misschien iets minder en meer te bewegen. Dit alles dan niet voor een korte periode maar voor de lange duur.

Het bewegen kan in de vorm van sporten zijn maar simpele aanpassingen als naar het werk fietsen in plaats van de auto te nemen of regelmatig een wandeling maken kunnen al een hele verandering brengen. In een gezond lijf wordt een mens minder snel ziek.

Veel resultaat is dus al te bereiken door kleine veranderingen in je levenspatroon aan te brengen en dit hoeft helemaal geen straf te zijn. Ik wil jou daarbij graag helpen!